samarbetspartnersSläktforskardagarna 2016
– för gamla, unga och nyfikna


Släktforskardagarna arrangeras varje år på olika platser i Sverige med Sveriges Släktforskarförbund som den sammanhållande organisationen. Nu har turen kommit till Norrland och Umeå, närmare bestämt den 20-21 augusti 2016. Arrangör är Södra Västerbottens Släktforskare med stöd av Sveriges Släktforskarförbund och i samarbete med Nolia AB och huvudsponsorn ArkivDigital. Årets tema är ”Fjällen, skogarna, älvarna och människorna”.

Släktforskning är jakten på en svunnen tid och intresset lockar många av oss, gamla som unga, rutinerade som nybörjare. Nyfikenheten över att få veta mer om generationerna som levt här på jorden före oss själva får många att börja släktforska och söka efter sina rötter. Det pratas med äldre släktingar som kan berätta om gamla tider och kanske också visa bilder. Sedan finns de välfyllda arkiven som bjuder på intressant information om människor och tider som varit. Lyckan över att finna ledtrådar till sina rötter ger mersmak till att fortsätta. Tidsresan blir också till ett släktträd för oss själva och kommande generationer.

Mötesplatsen för släkt- och hembygdsforskare

Släktforskardagarna brukar samlar runt 5000 släktforskare från hela Sverige, från de nordiska länderna och vanligtvis även från USA. Till mötesplatsen här i Umeå 2016 kommer rutinerade släktforskare liksom nyfikna nybörjare för att träffa andra med samma intresse. Här byter man erfarenheter, lär sig mer och får kanske också hjälp med att komma vidare om man kört fast. Här lyssnar man på föreläsningar med spännande teman, tar del av nya produkter och tjänster som erbjuds och köper kanske också med sig något hem.

Att ställa ut ger dig fördelar!

Släktforskardagarna 2016 är platsen för dig i branschen och som utställare har du chansen att göra dig synlig för rätt målgrupp. Här möter du intresserade som väntar på att få möta släkt- och hembygdsföreningar, olika sällskap, arkiv och museer men också företag med olika produkter och tjänster som bygdeböcker, ritade släkttavlor, programvaror, kartor, tidningar och söktips.

Så välkommen till Norrland och Släktforskardagarna 2016!

 

Kort om Norrland och Umeå

Norrland är den nordligaste och största av Sveriges tre landsdelar och består av fem län, Norrbottens, Västerbottens Västernorrlands, Jämtlands och Gävleborgs län. Den fastboende befolkningen år 2014 uppgår till 1 163 255 invånare vilket utgör cirka 12 procent av Sveriges befolkning.

Umeå kommun är Sveriges elfte största kommun och därmed också Norrlands största. I maj 2015 hade man 120 058 invånare och i själva Umeå bor 79 594 invånare.