Släktforskardagarna 2016 i Umeå
– kom och bli inspirerad!

snack3Släktforskardagarna arrangeras varje år på olika platser i Sverige med Sveriges Släktforskarförbund som den sammanhållande organisationen. Nu har turen kommit till Norrland och Umeå, närmare bestämt den 20-21 augusti 2016. Arrangör är Södra Västerbottens Släktforskare med stöd av Sveriges Släktforskarförbund och i samarbete med Nolia AB och huvudsponsorn ArkivDigital. Årets tema är ”Fjällen, skogarna, älvarna och människorna”.

Släktforskning är jakten på en svunnen tid och intresset lockar många av oss, gamla som unga, rutinerade som nybörjare. Nyfikenheten över att få veta mer om generationerna som levt här på jorden före oss själva får många att börja släktforska och söka efter sina rötter. Det pratas med äldre släktingar som kan berätta om gamla tider och kanske också visa bilder. Sedan finns de välfyllda arkiven som bjuder på intressant information om människor och tider som varit. Lyckan över att finna ledtrådar till sina rötter ger mersmak till att fortsätta. Tidsresan blir också till ett släktträd för oss själva och kommande generationer.

Möt andra med samma intresse!

Släktforskardagarna har tidigare år samlat runt 5000 släktforskare från hela Sverige, från de nordiska länderna och vanligtvis även från USA. Här på Nolia i Umeå skapar vi mötesplatsen för dig och alla andra släkt- och hembygdsforskare, gamla som unga, men också för dig som är nyfiken på att börja. Här möter du andra med samma intresse och kan knyta kontakter för framtiden. Här finns utställare som bjuder på massor av kunskap, råd, tips och nyheter för din egen släktforskning. Du kan prova på att släktforska, lyssna till kompetenta föreläsare med intressanta och aktuella ämnen och du kanske också köper med dig något hem som underlättar ditt fortsatta arbete med att skapa ditt eget släktträd. Kort sagt, det blir en spännande helg där du reser i historien.

Besök Släktforskardagarna på Nolia i Umeå! Här finns plats för dig och alla andra!

 

Kort om Norrland och Umeå

Norrland är den nordligaste och största av Sveriges tre landsdelar och består av fem län, Norrbottens, Västerbottens, Västernorrlands, Jämtlands och Gävleborgs län. 2014 uppgår den fastboende befolkningen till 1 163 255 invånare vilket utgör cirka 12 procent av Sveriges befolkning.

Umeå kommun är Sveriges elfte största kommun och därmed också Norrlands största. I maj 2015 hade man 120 058 invånare och i själva Umeå bor 79 594 invånare.